Utrolig enkel hjemmelaget (og sukkerfri) granola

Jeg er glad i god mat og synes gjerne den kan være næringsrik og sunn. Men jeg har knapt med tid så hvis det skal bli noe av bør det være raskt og enkelt. Før har jeg laget granola med bløtlegging og mange timers risting i ovnen. Det blir for mye styr. Nå har jeg funnet en superenkel måte å lage skikkelig sprø og digg granola.

Slik gjør du det:

1. Fyll en stekepanne med det du vil ha av korn og nøtter. Feks. havregryn, flak av rug, solsikkefrø, mandler eller annet digg. Hvis du vil ha tørket frukt i, så vent med det.
img_20170119_103153
2. Sett platen på høy varme og rist blandingen mens du rører rundt. Dette tar ikke lang tid, kanskje 2 minutter.

3. Når blandingen er ristet, skru ned platen og tilsett fibersirup. Fibersirup er en sukkerfri sirup som kan kjøpes på helsekost, nett eller matbutikker med godt utvalg. Denne vil smelte og småkoke i varme. Rør rundt så du får litt sirup på hele blandingen. NB, du trenger ikke så mye (kanskje noen spiseskjeer) så begynn forsiktig og ta heller litt mer etter hvert. img_20170119_103316

4. Hvis du vil, kan du ta i litt kokosolje for god smak, men det er ikke nødvendig. Ønsker du tørket frukt, så ta det i nå. Hell blandingen på et bakepapir til avkjøling og så er den ferdig!

Du får ensøt og sprø granola som passer godt med youghurt naturell, kesam eller lignende. Og gjerne litt frukt/bær!

img_20170119_103846

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s