Sunn drikke til varme og kalde dager

 

Hittil har været i mars og april vært mildt sagt vekslende. Derfor får du nå to deilige oppskrifter av meg, iskaffe som passer ypperlig til varme dager og sunn kakao som passer perfekt når det er kjøligere ute.

Iskaffe:
1. Du kan enten trakte litt ekstra sterk kaffe eller bruke rester fra kaffen. Fordel kaffe i isbitformer og frys ned.
2. Når sola melder sin ankomst tar du ut kaffeisbitene og heller kald melk over.

3. Ønsker du litt søtere kaffe anbefaler jeg steviadråper. Min favoritt i kaffen er den med karamellsmak.

Kakao
Jeg er en ekte godtemoms. For at ikke sukkerinntaket skal ta helt av har jeg lært meg noen sunnere varianter som jeg kan ty til. Kakao er veldig enkelt å lage uten sukker og jeg synes de blir minst like godt. Denne oppkriften gir en stor kopp og ganske fyldig og søt kakao.

1. Bland to toppede teskjeer sukrin gold med to teskjeer bakekakao i en kjele. Her bør det være sukrin gold, som gir en mye bedre smak enn vanlig sukrin.
20170404_142139

2. Tilsett ca 2,5 – 3 desiliter melk mens du rører kraftig med en visp.
3. Kok opp under omrøring og server!

20170404_142638

Posted in: Mat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s